Виноградник Лакарена не підпалювали — місцева влада

28 серпня 2018 191 0
Виноградник
Pixabay.comВиноградник

Голова Білгород-Дністровської РДА Сергій Ільченко спростував заяву французького фермера Крістофа Лакарена щодо підпалу 20 га його виноградників біля села Шабо в Одеській області.
Про це повідомляє Укрінформ.

«Після повідомлення про пожежу, що сталася ввечері 24 серпня неподалік Шабо, внаслідок якої нібито згоріли виноградники на 20 га площі, я здійснив з керівником райвідділу ДСНС виїзд на місце. Довелось пересвідчитись у тому, що в полі справді горіло сухотрав'я на площі до одного гектара — місцева пожежна команда за півгодини ліквідувала пожежу. Але дуже складно назвати цю площу плодоносними виноградниками: по суті це занедбане поле, на якому немає ні стовпчиків, ані дроту, яким підв'язують лозу. Ми побачили дику культуру винограду, горіхи, акації, дерезу. Таке враження, що останніх 7-10 років там не виконували жодного агротехнічного заходу — повсюди високі бур'яни», — зазначив місцевий голова.

Здійснившив аналіз території, на якій сталась пожежа, слідчо-оперативна група не виявила сторонніх предметів, пально-мастильних або легкозаймистих речовин. Тому говорити про умисне знищення вогнем виноградних плантацій не доводиться.

«Я спростовую оприлюднене повідомлення пана Крістофа Лакарена, оскільки ми бачили багаторічну траву, поряд з якою ростуть дикий виноград, акації та горіхи, причому сухотрав'я в деяких місцях в людський зріст», — додав Сергій Ільченко.

У поліції зазначили, що випадок пожежі зареєстрований у встановленому законом порядку. Виноградники схожі більше на покинуте поле, порослі травою. У деяких місцях виноградника є сліди вигорілої сухої трави. Кущі цієї культури не пошкоджені.

Виконано за допомогою Disqus