Ціни на кавун не виправдали сподівань — огляд цін на фрукти та ягоди

11 вересня 2018 220 0
Ціни на кавун не виправдали сподівань — огляд цін на фрукти та ягоди
pixabay.com

Kurkul.com разом з FreshBot продовжують слідкувати за змінами цін на ринку овочів та фруктів.

Дива не сталося і кавун не став коштувати неймовірних грошей, а як і раніше, доступний покупцям за ціною від 3,5 до 5,0 грн/кг, залежно від мережі супермаркетів і регіону.

Багато експертів вважали, що посушлива погода, яка знищила багато посівів кавуна, підніме ціни на смугасту ягоду, як мінімум в декілька разів, а також закінчить сезон раніше звичайного на кілька тижнів. Реальність же показує доступність ягоди на даному етапі сезону, а також підвищений попит з боку експорту.

Картина за ціною в роздрібних мережах по відношенню до минулого тижня залишилася незмінною, а саме повільне і впевнене зниження. В середньому по країні цінник на смугасту ягоду зупинився на позначці в 3,75-4,25 грн/кг, в той час як фермери просили за свій товар від 1,4 до 1,8 грн/кг.

Наш кавун в цьому сезоні побачили і спробували не тільки в сусідній Польщі і Білорусії, але і в далекій Англії, Німеччині, Чехії та інших країнах. Картина цін по Європі виглядає куди привабливіше для українських експортерів, оскільки найнижча ціна була зафіксована в англійському дискаунтері ASDA на рівні 16 грн/кг, яка тримається вже більше 2 тижнів (графік нижче, ціна в графіку за 1 кавун вагою 6 кг)

Інші країни показували як позитивну, так і негативну динаміку за цінами.

Так, наприклад, в Бельгії кавун впав на 12% і зупинився на позначці в 45-47грн/кг, а лідером серед цін на кавун тримається Катар, де за 1 кг смугастої ягоди потрібно викласти трохи більше $2.

Продовжуйте стежити за цінами з Kurkul.com та FreshBot.

Завантажити додаток можна за посиланнями: Appstore та Google Play.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою