Львівський фермер хоче через суд скасувати мораторій на продаж землі

20 вересня 2018 128 0
Львівський фермер хоче через суд скасувати мораторій на продаж землі
focus.ua

Юристи аудиторської компанії PricewaterhouseCoopers подали в Дрогобицький районний суд від імені фермера Дмитра Огньова позов про скасування мораторію на продаж землі. Це може стати прецедентом для скасування багаторічної заборони на продаж сільгоспземель. Про це повідомила глава практики нерухомості PricewaterhouseCoopers Legal Ольга Балицька виданню НВ Бізнес.

За її словами 11 вересня 2018 р. позивач звернулися до приватного нотаріуса з метою посвідчення договору купівлі-продажу земельної ділянки сільськогосподарського призначення загальною площею 1,1391 га, розташованого у Львівській області.

Однак нотаріус в оформленні угоди відмовив, аргументуючи це дією мораторію на продаж земель.

«Україна залишилася єдиною державою в Європі і однією з останніх шести країн світу, де заборонено продаж землі — поряд з Таджикистаном, Кубою і Конго», — зазначила Ольга Балицька.

За її словами, мораторій на продаж сільськогосподарських земель в Україні входить в конфлікт з положеннями міжнародного права.

«Компанія вирішила взятися за цю справу тому, що в перемозі закону над абсурдом явно зацікавлені мільйони українців, а ми здатні створити прецедент, який прорве колосальну греблю, відкривши практичну можливість продати свою ділянку», — підсумувала Ольга Балицька.

Виконано за допомогою Disqus