Дотаціями треба заохочувати фермерів до роботи в Україні

14 листопада 2018 113 0
Дотаціями треба заохочувати фермерів до роботи в Україні

Дотації треба надавати тим господарствам, які самі стають на ноги, — аби не виїжджали з України. Таку думку висловив голова ФГ «Струмок» Сергій Гнатюк у матеріалі Kurkul.com «Про агродотації з перших вуст: досвід фермерів Черкащини».

«Насправді буде добре, щоб невеликі господарства дізнавалися про підтримку з перших вуст, бо такі кредити їм дуже необхідні. Дотації треба давати тим господарям,  які самі стають на ноги, — аби не виїжджали з України. Бо хто її берегтиме?», — наголошує фермер.

За його словами, Мінагрополітики надає замало роз’яснень щодо системи дотацій.

«Хотілося б, аби Мінагрополітики більше надавало пояснень. Потрібно, щоб були більш зрозумілі для всіх оці рухи документів і коштів. Бо, наприклад, ми з колегами дізналися про механізм від аграрної громадської організації», — зазначив Сергій Гнатюк.

На його думку, зараз ставку потрібно робити на малого та середнього сільгоспвиробника. А фінансування має бути більшим.

«Зараз в Україні йде укрупнення агропідприємств, але цього робити не варто. Ставка має бути на малого і середнього сільгоспвиробника. Історія показала: наші люди не хочуть працювати на пана, а хочуть працювати на себе, як робили раніше куркулі», — підкреслив фермер.

За його словами, виплата дотацій фермерам сприятиме виходу їх з тіні. 

Виконано за допомогою Disqus