Виробництво хутра приносить Україні $400 млн щороку

23 листопада 2018 361 0
Хутро
People.in.uaХутро

Сектор звірівництва в Україні показує позитивну динаміку розвитку. Близько 200 підприємств в Україні задіяно у секторі виробництва хутра, які продають вироблену продукцію на суму понад $400 млн. Про це розповів радник консульського відділу Посольства Королівства Данія в Україні Василь Заліщук під час прес-конференції на тему «Європейський стандарт «Велфур», повідомляє Galinfo.com.ua.

«За умови сприятливої регуляторної політики індустрія виробництва хутра зможе розвиватись i надалі в Україні. Посольство всіляко підтримує данський бізнес в Україні. Загалом сьогодні майже 350 данських підприємств веде торгівлю з українськими компаніями. З них 110 відкрили офіси та виробничі потужності в Україні. Майже половина данських компаній розвиваються саме в Західній Україні. Ми пояснюємо це більш сприятливим інвестиційним середовищем», — зазначає він.

За статистикою на 1 січня 2018 р., яку повідомила директор департаменту агропромислового розвитку Львівської обласної державної адміністрації Людмили Гончаренко, на території Львівщини є лише 10,2 тис. гол. хутрових звірів кліткового утримання.У сільськогосподарських підприємствах загалом в Україні — 258,7 тис. гол.

Звірівництво підтримує організацію безвідходного виробництва вже існуючих тваринницьких ферм: для харчування норок використовують понад 600 тис. т відходів забійних цехів на птахофабриках, бойнях тварин, рибних відходів та відходів молочної промисловості щорічно.

Виконано за допомогою Disqus