Часник дорожчає на 8% щотижня — огляд цін на овочі

18 грудня 2018 464 0
Часник дорожчає на 8% щотижня — огляд цін на овочі

Kurkul.com разом з FreshBot продовжують слідкувати за змінами цін на ринку овочів та фруктів.

Часник

Забутий часник продовжує зростання в ціні перед новим роком. Повільно, але впевнено ціни на часник на полицях супермаркетів ростуть щотижня, набираючи по 3-5%, а в деяких регіонах і більше 8% щотижня.

Читайте більше:  Секрети вирощування часнику: поради початківцям

Так починаючи з грудня по сьогодні ціна в роздробі виросла більш ніж на 40%, а пропозиція українського товару зменшується в рази.

Можливості зберігання часнику в Україні обмежені, так як готовність вітчизняних виробників зберігати тривалий час є, а сортовий склад і технології вирощування часто не відповідають цій можливості.

Імпортний часник практично не зникає з полиць весь рік, однак імпортери активізуються саме в осінній сезон, щоб, враховуючи довгу логістику, в зимовий період активно проводити реалізацію.

З огляду на поточну ситуацію і настанням морозів, цінники в супермаркетах, в залежності від регіону і мережі рітейлу, досягли максимуму за цей сезон в 54-58 грн/кг

Про експорт українського часнику в промислових масштабах говорити ще рано, але рух створюється останнім часом українськими виробниками дуже перспективно, а збільшуються з кожним роком площі тільки підстьобують азарт.

Продовжуйте стежити за цінами з Kurkul.com та FreshBot.

Завантажити додаток можна за посиланнями: Appstore та Google Play.

Виконано за допомогою Disqus