Для збереження бджіл у Німеччині відмовляються від пестицидів

22 грудня 2018 155 0
Бджоли на соняшнику
Kurkul.comБджоли на соняшнику

У Німеччина кількість населених пунктів, у яких не застосовують пестициди, зросла за рік у п’ять разів. Наразі понад 460 німецьких міст і муніципалітетів утримуються від обробки рослин хімічними препаратами, тим самим сприяють збереженню популяції бджіл. Про це повідомляє Topagrar.com.

З 1 грудня 2017 р. Федеральна асоціація охорони навколишнього середовища та охорони природи Німеччини (BUND) веде постійний моніторинг поселень, які приєдналися до стратегії збереження популяції бджіл. Рік тому на карті були задокументовані 90 міст, у цьому році число муніципалітетів без пестицидів збільшилось у п'ять разів.

На заміну традиційним пестицидам BUND пропонує екологічно чисті альтернативи використання гербіцидів, інсектицидів та фунгіцидів. Окрім цього, впроваджується практика культивування трав і квітів, сприятливих для комах-запилювачів.

Керівники проекту стверджують, що в договорах оренди сільгоспземель муніципалітети все частіше вказують положення, які забороняють або скорочують використання пестицидів.

Виконано за допомогою Disqus