Свинина і сало дорожчають через скорочення кількості свиней

8 січня 2019 205 0
Пам'ятник свині біля Інституту свинарства у Полтаві
Kurkul.comПам'ятник свині біля Інституту свинарства у Полтаві

За 11 місяців цього року обсяги вирощування свиней в Україні становили 475,8 тис. т у живій вазі, що на 1,8% менше, ніж за відповідний період минулого року. Про це повідомляє аналітичний відділ асоціації «Свинарі України», передає UNN.

Таке скорочення показника пов’язане зі зменшенням отриманого приплоду (6,26 тис. т проти 6,76 тис. т), і зі збільшенням смертності серед промислового поголів’я (+ 4%), говорять аналітики.

У минулому році за падежу сільгосппідприємства втратили 7,8 тис. т живої ваги свиней, а в 2018 році такі втрати зросли до 8,1 тис. т, додають в АСУ.

У той же час, незважаючи на просідання кількості свиноматок в країні (11% або 25 тис. голів), їх продуктивність зросла. За одинадцять місяців приплід поросят в розрахунку на 1 свиноматку склав майже 30 кг проти торішніх 28,8 кг, повідомили в асоціації.

На тлі такої статистики на ринках і у вітчизняних магазинах відчутно дорожчає сало та свинина.
 
Додамо, що АЧС спровокувала небачене зростання показників імпорту свинини і сала в Україну з-за кордону. Як зазначив депутат Сергій Тригубенко, так багато м’яса свиней, як зараз, ми не імпортували останні чотири роки.

Виконано за допомогою Disqus