Вільний ринок землі тільки для фермерів — заява

21 січня 2019 490 0
Вільний ринок землі тільки для фермерів — заява

Олег Ляшко обіцяє підтримку дрібним аграріям та землю для українців-фермерів. Про це він заявив на з’їзді партії, який проходить сьогодні у Києві. Про це повідомляє AgroPolit.com.

Більше про аграрну частину передвиборчої програми Олега Ляшка читайте у матеріалі «Кандидати у Президенти на 2019 рік і аналіз їхніх програм для агросектору».

«Моя програма — подолання бідності. Ключ один — відновлення економіки… План  Ляшка — купуй українське. Плати українцям. Поважай українців…», — заявив він на початку виступу.  

Олег Ляшко озвучив свої плани для розвитку агросектору на 5 років. Вони складаються  з трьох ключових питань. 

Перше — ринок землі.

«Земля — це все… Я не дам продати українську землю, а зроблю все, щоб на ній заробляли селяни і годували всю націю і півсвіту, як мінімум. Вона має належати українському народу», — говорить він.

Друге — підтримка фермерів.

«Наприкінці року ми ініціювали зміни в Конституцію, щоб фермерство стало основою аграрного устрою України. І ми це зробимо. Земля належатиме українським селянам, а не спекулянтам. Наша задача: виростити  клас фермерів, щоб вони ї їхні діти працювали на ній і щоб їхні паї навічно їх годували», — уточнив політик.

Третє — підтримка агровиробника.

«Кредити, дотації на корову (мінімум 5 тис. грн на одну голову для людей, які тримають їх). Фермери, які відновлюють тваринництво і будують товаропереробку матимуть доступні кредити, ЗЗР, хімдобрива, техніку. Я також щ зроблю, аби українські селяни  отримали  українські хімдобрива, а не були залежними від імпорту», — підсумував він.

Серед загально-політичних планів у Ляшка-президента ключові такі:

  • скасувати посаду прем’єра  і передати виконавчу гілку влади Президенту;
  • скоротити кількість нардепів у парламенті з 450 до  250;
  • винести на загальноукраїнський референдум питання повернення смертної кари за корупцію, за державну зраду та тероризм;
  • відмова від програми співпраці з МВФ.
Виконано за допомогою Disqus