Голова правління Аграрного фонду спростував звинувачення НАБУ

9 лютого 2019 624 0
Андрій Радченко, голова правління ПАТ «Аграрний фонд»
agrofond.gov.uaАндрій Радченко, голова правління ПАТ «Аграрний фонд»

Голова правління ПАТ «Аграрний фонд» Андрій Радченко спростував звинувачення НАБУ в закупівлі міндобрив за завищеною вартістю. Зокрема, він повідомив, що за останні два квартали вартість міндобрив вже зросла на 15%, а прогнозована рентабельність операції після завершення посівної складе до 25% річних. Про це повідомила прес-служба товариства.

За словами Андрія Радченка, голова НАБУ неправильно поінформований зовнішніми експертами і, якщо б на підприємстві не була встановлена нульова толерантність до корупції, його оборот і прибуток у 2018 р. не показали зростання на 57%/55% відповідно.

«Аграрний фонд — це насамперед трейдер, 95% наших активів —  «оборотка». Дійсно, в 2018 р. ми суттєво змінили структуру активів, реалізація мінеральних добрив в тоннажі зросла на 720%. Але в цьому немає проявів корупції або розтрати, ми лише перейшли у той сегмент ринку, який визнали найбільш перспективним. Як показує зростання прибутку на 55% — ми не помилилися. Очевидно, при аналізі корумпованості тих чи інших рішень менеджменту потрібно відштовхуватися в першу чергу від фінансової звітності компанії, а не надумувати наш зв'язок з ким-небудь. Впевнений, що главу НАБУ просто невірно інформували зовнішні експерти», — вважає голова Аграрного фонду.

Нагадаємо, працівники НАБУ заюлокували роботу товариства 7 лютого о 14:00. Працівниками НАБУ розпочали обшук у центральному офісі держкомпанії.

Виконано за допомогою Disqus