Claas випустив з конвеєра 40-тисячний кормозбиральний комбайн Jaguar

26 лютого 2019 80 0
Claas випустив з конвеєра 40-тисячний кормозбиральний комбайн Jaguar
Claas

На головному підприємстві Claas у місті Харзевінкль зійшов із заводського конвеєра 40-тисячний комбайн Jaguar. Про це повідомляє Traktorist.ua з посиланням на прес-службу компанії.

Комбайн Jaguar на напівгусеничному ходу Terra Trac. Його особливою відмінністю у дизайні є зображення ягуара на  бічних панелях.

Серійне виробництво моделі було запущено ще в 1973 р. У моделях Jaguar 800, випущених у 1993 р., двигуни нового модельного ряду з потужністю від 310 до 354 к.с. розміщувалися за керованою віссю перпендикулярно напрямку руху. Така конфігурація встановила стандарти для всіх кормозбиральних комбайнів, в яких вони продовжують використовуватися по всьому світу і сьогодні.

Моделі 900-ї серії Jaguar були оснащені двигунами різної потужності, а також інтелектуальною системою. Крім того з'явилися датчики безперервного вимірювання вологості кормової маси, а експлуатація машини стала ще більш зручною завдяки терміналу Cebis і новому ножового барабану V-Max.

У 2017 р. Claas представив ще більш вдосконалені моделі кормозбиральних комбайнів Jaguar 900-й серії. Серед нових функцій: безступінчатий привід приставки, поліпшена система потоку маси, а також унікальна концепція шасі і система Auto Fill.

Останнім представником в сімействі став Jaguar 960 Terra Trac, що надійшов на ринок в 2018 р. Це перший кормозбиральний комбайн на напівгусеничному ходу. До числа явних переваг нової концепції відносяться запобігання процесу ущільнення грунту і можливість руху по дорогах загального користування завдяки компактним габаритам. Інтелектуальна система розвороту на краю поля виключає пошкодження трав'яного покриву і дає можливість цілорічної експлуатації техніки.

У 2019 р. на виставці сільськогосподарської техніки і тваринництва SIMA комбайну Jaguar Terra Trac за інновації було присуджено нагороду Sima Innovation Awards 2019.

Виконано за допомогою Disqus