Український ринок інокулянтів зросте на 20% — прогноз

4 березня 2019 49 0
Український ринок інокулянтів зросте на 20% — прогноз

Український ринок інокулянтів у 2019 р. зросте на 15-20%. Таку думку висловив CEO «ТЕРРАМАКС УКРАЇНА» Юрій Гоголь під час Київського агрохомічного форуму-2019».

За його словами, зростання ринку обумовлене високою ефективністю біопрепаратів для підвищення врожайності основних агрокультур (пшениця, соя, кукурудза), більш низькою вартістю, екологічністю в порівнянні з традиційними азотними добривами та можливістю використання в органічному землеробстві.

«Вітчизняні виробники вже встигли оцінити переваги інокулянтів. Біопрепарати дозволяють звести до мінімуму використання азотних добрив, що завдають шкоди грунту, при цьому більш дешеві в порівнянні з ними. В умовах орієнтиру на європейські ринки важливим моментом є можливість їхнього використання при вирощуванні органічної продукції. І все це на тлі приросту врожайності сільгоспкультур як мінімум на 11%», — вважає Юрій Гоголь.

Він додав, що американські інокулянти вже пройшли обкатку в більш ніж 12 агрокомпаніях з 9 регіонів України. Отриманий результат продемонстрував високу ефективність інокулянтів в українських умовах: приріст врожайності досяг 11,6%, збільшення білка — 1,2%, сирої клейковини — 1,6%.

Юрій Гоголь прогнозує ростання попиту на інокулянти з боку українських агропідприємств в середньому на 10% в рік. Потенційний обсяг ринку інокулянтів в середньостроковій перспективі України експерт оцінює в 1 млрд грн/рік.

Виконано за допомогою Disqus