BioNorma презентувала інноваційний інокулянт для сої

30 листопада 2018 127 0
BioNorma презентувала інноваційний інокулянт для сої
SuperAgronom.com

ГК BioNorma презентувала новий технологічний продукт — інокулянт Ризоактив Концентрат для передпосівної обробки насіння сої

Ключовими перевагами препарату та особливостями його дії у ході ІІІ Міжнародної конференції «Бобові культури. Нові ринки. Нові можливості» поділилась науково-виробничий директор ГК BioNorma Ірина Бровко. Про це повідомляє SuperAgronom.com.

«Новий технологічний продукт для обробки насіння сої Ризоактив Концентрат, з титром мікроорганізмів 10 мільярдів, з унікальними характеристиками, які забезпечать ефективний і тривалий симбіоз з рослиною, здатний забезпечити її потреби в азоті на 90%», — наголосила Ірина Бровко.

За її словами, статус інноваційності цілком виправданий унікальним для українського біопрепарату набором характеристик, серед яких:

  • унікальне поєднання штамів (Bradyrhizobium japonicum eko/001, Bradyrhizobium japonicum eko/002, Bradyrhizobium japonicum eko/003);
  • титр бактерій — 10 мільярдів клітин в одиниці об’єму препарату;
  • збагачення додатковими речовинами, завдяки яким якісні та кількісні показники зберігаються значно довше, а сам інокулянт краще закріплюється та утримується на насінні;
  • здатність до синтезу екзополісахаридів для надійної взаємодії з коренями рослин;
  • розробка у трьох препаративних формах, що дозволяє обробляти насіння будь-яким наявним на господарствах обладнанням;
  • збільшений термін зберігання — 12 місяців.

«Ми вже не один рік створюємо такі препарати, і не просто створюємо! Ми їх відчуваємо, знаємо, якого симбіонта потребує той чи інший сорт рослин, знаємо, який мікроорганізм і в яких саме умовах максимально розкриє свої властивості», — зауважила науково-виробничий директор ГК BioNorma.

У компанії повідомляють, що інокулянт вже встиг отримати позитивні відгуки від представників аграрного ринку і випробувати Ризоактив Концентрат в дії аграрії планують уже під час посівної-2019.

Виконано за допомогою Disqus