Кількість сертифікованих площ під соєю зросла на 50%

5 березня 2019 183 0
Кількість сертифікованих площ під соєю зросла на 50%

За останні 5 років в Україні зросла кількість сертифікованих площ під соєю на 50%. Від загального виробництва сої в Україні 2,5% — це сертифікована соя, ще 0,5% кваліфікується як органічна. Про це повідомив експерт асоціації «Дунайська соя» Володимир Пугачов, передає agrarii-razom.com.ua.

«Коли ринкова ціна на сою лежить на мінімумі, одним із шляхів її прибутковості для виробника може стати її сертифікація по добровільним стандартам сталого розвитку», — впевнений Володимир Пугачов.

За його словами, до добровільної сертифікації є особливий інтерес в країнах ЄС. Європейці намагаються ретельно відстежувати ланцюжки поставок продукції. Зокрема, вони насторожено ставляться до сої, вирощеної в Бразилії на місці вирубаних лісів.

«В Україні тільки за минулий рік за стандартами сталого виробництва сертифіковано 4,2% посівних площ під соєю. Це свідчить про інтерес до цього процесу в українських виробників, про зміну їх свідомості і бажанні активно експортувати, заробляти більше завдяки прогресивним тенденціям розвитку», — зазначає Володимир Пугачов.

Виконано за допомогою Disqus