Перший практичний полігон для студентів-аграріїв побудують у СНАУ

25 березня 2019 129 0
Перший практичний полігон для студентів-аграріїв побудують у СНАУ
agroexpert.ua

В Сумському аграрному університеті будують перший в Україні закритий полігон для проведення практичних занять. Проект не має аналогів в Україні та зводиться за прикладом німецьких сільськогосподарських навчальних закладів Deula й університету прикладних наук Weihenstephan-Triesdorf. Повідомляє Agroexpert.

Проект буде реалізовано на базі центру точного землеробства СНАУ, який був запущений торік у вересні. Він дасть можливість застосувати отримані теоретичні знання на практиці в навчально-практичному центрі Сумського НАУ.

Площа майданчику полігону становитиме 80 м². В ангарі з ґрунтом планують проводити заняття з практичним застосування та налаштування техніки в осінньо-зимовий період.

На полігоні будуть проводити заняття не лише для студентів-механіків, але й для майбутніх фахівців агрономічних і будівельних спеціальностей. А також для підвищення кваліфікації працівників агропідприємств.

«Йдеться про навчання у трьох напрямках: робітничих професій (студенти коледжів, СНАУ, ДПТНЗ), інженерних спеціальностей (студенти коледжів та СНАУ), підвищення кваліфікації для співробітників сільгосппідприємств та технічних компаній», — розповів ректор СНАУ Володимир Ладика.

Полігон буде готовий до 1 вересня цього року. Будівельні роботи розпочали у вересні минулого року. Загальний бюджет проекту становить 9 млн грн. З них 2,5 млн грн вже профінансовано з регіонального бюджету Сумської області. Серед партнерів також низка вітчизняних та іноземних агрокомпаній-виробників сільськогосподарської техніки.

Нагадаємо, що наприкінці минулого року Сумський національний аграрний університет випустив перших в Україні слухачів аграрної інтренатури. Сертифікати отримали 43 агроінтерни.

Виконано за допомогою Disqus