На базі СНАУ з’явилася лабораторія екологічного землеробства

31 жовтня 2018 71 0
На базі СНАУ з’явилася лабораторія екологічного землеробства

На базі Сумського Національного аграрного університету (СНАУ) відкрили лабораторію екологічного землеробства та природокористування. Відтепер тут можна буде перевірити якість зерна, овочів та фруктів. Про це повідомляє UA: Суми.
 
Це один із восьми центрів колективного користування наукового обладнання створених в Україні. Він поділяється на два підрозділи — екологічний та фізичний. Наразі лабораторія займає дві кімнати. Ця лабораторія розрахована на чотири аграрні університети: Сумський, Харківський, Миколаївський та Київський.

«Всі базові речі, які потрібні для проведення агроекологічних досліджень вони безумовно вже є, і це є потужною основою для розгортання різнопланових і поглиблення різнопланових наукових досліджень, хоча безумовно є потреба і в іншому обладнанні, можливо в більш такому потужному», — повідомила доктор біологічних наук Вікторія Скляр.

За словами проректора з наукової роботи СНАУ Юрія Данька, бюджет лабораторії склав 10 млн грн.

«3,5 млн — це цільове фінансування Міністерства освіти і науки, решта це внесок СНАУ. Цей центр створено, він буде розширюватися, до його складу будуть входити інші лабораторії», — зазначив Юрій Данько.

 

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою