На Миколаївщині фермер вдруге безкоштовно отримав у користування майже 8 га ріллі

2 квітня 2019 202 0
На Миколаївщині фермер вдруге безкоштовно отримав у користування майже 8 га ріллі

На Миколаївщині фермер у 2016 р. отримав в оренду на пільгових умовах 7,6 га ріллі в межах території Новосвітлівської сільської ради Веселинівського району нібито для ведення фермерського господарства. Водночас, цей громадянин вже був головою діючого фермерського господарства. Повідомляє прес-служба прокуратури Миколаївської області.

Відповідно до вимог діючого у 2015 р законодавства лише громадяни мали право на пільгове (без проведення аукціону) отримання земель в оренду саме для створення фермерського господарства. Юридичні особи, у тому числі фермерські господарства, не мають права на отримання земель в оренду без проведення земельних торгів (аукціону).

Вознесенською місцевою прокуратурою було встановлено, що фермер в 2014 р. скористався правом приватизації земель та безоплатно отримав від держави 7,9 га для цих цілей.

«Як наслідок, уникнувши аукціону, спритний підприємець додатково отримав землі державної власності за мінімальною ставкою орендної плати», — повідомили в прокуратурі.

Реагуючи на зазначені порушення, місцева прокуратура звернулась до господарського суду з позовом про визнання незаконними наказів Головного управління Держгеокадарсту в області, недійсним договору оренди земельної ділянки та її повернення державі.

Виконано за допомогою Disqus