Ціни на овочі різко впали

9 червня 2015 27 0
Ціни на овочі різко впали
Latifundist.comЦіни на овочі різко впали

Плодоовочевий індекс за попередній тиждень (30 травня по 5 червня 2015 р.) обвалився відразу на 16,7%, після зниження на 13,3% за попередні два тижні. Це відповідає сезонним тенденціям на даному ринку, викликаним різким зростанням пропозиції продукції нового врожаю, пише «АПК-Інформ: овочі та фрукти».

«Як і тижнем раніше, на попередньому тижні ціни на всі види овочів і фруктів знову знизилися під впливом гарної погоди і активної збирання нового врожаю. Найрізкіше подешевшали тепличні овочі під впливом активного росту пропозиції продукції з літніх теплиць: за тиждень індекс падіння цін на цю категорію продуктів склав 32%», — говорить керівник проекту «АПК-Інформ: овочі та фрукти» Тетяна Гетьман.

Борщового набору подешевшав за тиждень відразу на 23,8% завдяки різкому падінню цін на ранню капусту. Подешевшали також торішня буряк і цибулю і рання продукція нового врожаю.

У фруктовому наборі основний вплив на динаміку його вартості надають черешня і суниця садова, які активно дешевшають, завдаючи тиск і на ціни імпортних фруктів, споживання яких падає.

Виконано за допомогою Disqus