Стало відомо, скільки платять холдинги за пай

18 квітня 2019 1208 0
Стало відомо, скільки платять холдинги за пай

За 1 га орендованого паю холдинг МХП виплачує власникам $140/га в рік. Про це повідомив керівник відділу земельної політики та майнових відносин МХП Володимир Нагорний, передає Latifundist.com.

«Пайовики, які отримали землю від колишніх колгоспів, охоче йшли на співпрацю з холдингом, враховуючи ринкову орендну плату, стабільність і регулярність виплат, а також високу репутацію МХП як ділового партнера. У період 2004-2005 рр. вартість оренди становила 3% від нормативної грошової оцінки паїв, наразі — це 10-12% в залежності від регіону», — повідомив Володимир Нагорний.

За його словами, зацікавленість людей у ​​співпраці з МХП підтверджує статистика.

«У 2018 р. і, після закінчення термінів оренди, переукладати договірні відносини з МХП відмовилися власники паїв загальною площею всього лише 500 га. І це аж ніяк не означає, що цю землю люди неодмінно здали в оренду за вищими цінами. Більшість з них вирішили обробляти наділи самостійно», — додав представник холдингу.

Володимир Нагорний зазначає, що бувають зрідка випадки, коли пайовикам надходили більш вигідні пропозиції, однак,  аграрії не змінюють перевірений роками досвід співпраці з МХП на привабливі обіцянки невідомих потенційних орендарів.

За підсумками минулого року МХП заплатили орендодавцям 1 млрд 365 млн грн.

Читайте більше: АгроЗнавці: за і проти відкриття ринку землі

Виконано за допомогою Disqus