У Польщі розробили субстрат із 80% органічної речовини

22 квітня 2019 62 0
У Польщі розробили субстрат із 80% органічної речовини
hortidaily.com

Польська компанія CarboHort розробила новий тип субстрату для теплиць на основі бурого вугілля. Він містить щонайменше 80% органічної речовини і досягає повного розкладання через 25 років. Повідомляє HortiDaily.

Завдяки органічним властивостям і значній кількості мікро- і макроелементів, які він містить (цинк, бор, фосфор, кальцій, калій), субстрат є носієм мінеральних сполук. Це впливають на весь вегетативний процес, дає можливість отримувати кращі врожаї.

Цей винахід, розроблений у співпраці з Польським інститутом садівництва в Скерневіце, нещодавно отримав сертифікат на патент.

«Наше буре вугілля м’яке, спеціальне, видобувається на глибині лише 5-6 м і призначене для вирощування рослин, тому кількість важких металів у ньому мінімальна, їх практично немає», — підкреслив директор компанії CarboHort Павел Метлицькі.

Читати за темою: Фіни розробили для сільгоспкультур добриво із батарейок.

Розробники стверджують, що субстрат на основі бурого вугілля має багато інших застосувань. Його успішно можна повторно використовувати для вирощування, після завершення виробничого циклу. А також для інших видів рослин, таких як декоративні та кімнатні рослини, інші фрукти та овочі, газони, розплідники тощо.

Крім того, винайдений субстрат може бути використаний і на полях — для поліпшення якості ґрунтів.

Виконано за допомогою Disqus