На Закарпатті підрахували збитки від повені

27 травня 2019 141 0
На Закарпатті підрахували збитки від повені
carpathia.gov.uaНа Закарпатті підрахували збитки від повені

Збитки завдані стихією на Закарпатті оцінили в 100 млн грн (водному господарству), збитки приватному сільському господарству вода завдала на 50 млн грн (підтоплені теплиці в Іршавському та Виноградівському районах). Про це повідомили у Закарпатській ОДА.

Нагадаємо, дощі, які пройшли Полтавщино залили поля.

«Стихійне лихо зачепило 94 населені пункти в десяти районах Закарпаття. Паводкова хвиля остаточно ще не залишила область, більш того, наступного тижня — у вівторок і середу — прогнозуються зливи, які можуть спричинити нові підтоплення локального характеру. Однак рівень води в річках, які протікають у зонах ризику (в першу чергу низинна течія Боржави на Іршавщині та Виноградівщині) почав знижуватися», — повідомив в.о. голови ОДА Ярослав Галас.

За його словами, про точну суму завданих збитків можна буде говорити після документування всіх пошкоджених об’єктів. Названі вже цифри ще будуть уточнюватися в процесі роботи комісій, які підраховують завдану шкоду.

Регіональна комісія ТЕБ та НС одноголосно прийняла рішення попередньо класифікувати теперішній паводок надзвичайною ситуацією природнього характеру регіонального рівня. Це рішення дає підстави для звернення в Кабінет Міністрів із проханням виділити кошти для ліквідації наслідків стихії з резервного фонду Державного бюджету.

Виконано за допомогою Disqus