Суд випустив злочинців, які вимагали у фермера $240 тисяч

10 червня 2019 421 0
Суд випустив злочинців, які вимагали у фермера $240 тисяч
pixabay.com

Суд звільнив зі слідчого ізолятора трьох затриманих за вимагання $240 тис. у фермера. Одному обрали цілодобовий домашній арешт, двоє вийшли під заставу. Прокуратура оскаржуватиме рішення судді. Повідомляє vn.20minut.ua.

Нагадаємо, у Вінниці правоохоронці затримали злочинну групу, яка вимагала у фермера $240 тис. неіснуючого боргу

«Трійцю» вимагачів затримали «на гарячому». Сталося це в той момент, коли вони змусили фермера з Калинівського району Вінницької області відмовитися від орендованих ним 200 га землі. Це була одна з умов вимагачів — або $240 тис., або переписати бізнес.

Після затримання вони не довго пробули за ґратами. Їм оголосили про підозру і відпустили з ізолятора. Одного — під домашній арешт. Його двоє спільників відпустили під заставу у 86 тис. грн. Суддя відхилив клопотання слідчих прокуратури про обрання однакового запобіжного заходу для всіх підозрюваних — тримання під вартою.

Минулої п’ятниці, 7 червня, слідчі намагалися змінити запобіжний захід для трьох підозрюваних.

«Клопотання слідчих викликано тим, що у справі з’явилися нові епізоди. Від тих самих підозрюваних постраждало і наше фермерське господарство «ДАР’Я І Я». Втім, суддя Вишар не задовольнив клопотання слідчих. Залишив без змін попереднє рішення — один з підозрюваних залишається під домашнім арештом, двоє знаходяться на волі під заставою. Організатора злочинної схеми оголосили у розшук. Їх упізнали охоронці», — розповіла фермер з Барського району Вікторія Кулик.

Вона зауважила, що це були ті самі люди, які і в неї вимагали гроші — $200 тис.

За її словами, можливо, згодом з’ясується, що від їхніх «наїздів» так само постраждали й інші фермери.

Виконано за допомогою Disqus