Найбільший український імпортер припинив ввіз дизелю з Росії

26 липня 2019 443 0
Найбільший український імпортер припинив ввіз дизелю з Росії
УНІАН

Найбільший в Україні імпортер дизельного пального Wexler Group з серпня призупиняє постачання продукту з Росії через введені урядом спецмита, оскільки це стане економічно невигідним. Повідомляє УНІАН.

«З 1 серпня Wexler Group змушена призупинити постачання дизельного палива походженням з РФ трубопровідним транспортом у зв'язку з прийняттям постанови Кабінету міністрів України №624 «Питання введення спеціального мита на окремі товари походженням з Російської Федерації, що ввозяться на митну територію України», — йдеться в повідомленні.

Також було зазначено, що це рішення було прийняту в зв'язку з тим, що додаткове спецмито робить подальше постачання палива трубопровідним транспортом економічно недоцільними.

В компанії пояснили, що для того, щоб задовольнити попит клієнтів, група Wexler активно займається диверсифікацією джерел і способів постачання.

Нагадаємо, 18 липня Кабінет міністрів України ввів спеціальні мита на імпорт російського дизельного пального та скрапленого газу.

Згідно з рішенням, спецмито буде підвищуватися у два етапи. Спецмито на дизельне паливо, що постачається трубопровідним транспортом, становитиме 3,75% з 1 серпня і 4% з 1 жовтня. Спецмито на постачання зрідженого газу становитиме 1,75% з 1 серпня і 3% з 1 жовтня.

Виконано за допомогою Disqus