Ціна кукурудзи на зовнішніх ринках продовжить падіння — думка

13 серпня 2019 212 0
Ціна кукурудзи на зовнішніх ринках продовжить падіння — думка
Kurkul.comЦіна кукурудзи на зовнішніх ринках продовжить падіння — думка

За оцінкою аналітичного відділу КМЕ, рівень зниження цін на кукурудзу на чиказькій біржі не є кінцевим і потенціал є достатнім, щоб протягом наступних 10–15 днів втратити ще від $5/т. Про це повідомив начальник аналітичного відділу товарної біржі КМЕ Анатолій Стоянов у коментарі для AgroPolit.com

Нагадаємо, що вихід серпневого звіту американського Міністерства сільського господарства створив додатковий тиск на ціни. Інформація щодо перехідних залишків також надала сильний тиск на динаміку біржових торгів. Додатковим стимулюючим чинником зниження цін стала й інформація щодо виробництва біоетанолу в США, яка також не виправдала очікування ринку. Як результат — ціна кукурудзи на чиказькій біржі сягнула найнижчої позначки за останні 3 роки.

Обвал кукурудзяних котирувань продовжується й у вівторок. Ринок відкрився нижче рівня закриття торгів у понеділок, але зниження котирувань за день склало майже 3 %. Існує ймовірність розвороту тренду, однак це не відбудеться раніше, ніж наступного тижня поки ринок сприйматиме інформацію та буде очікувати виходу звітів IGC чи інших аналітичних служб. Ринок торгуватиметься у ведмежому тренді найближчі 10 днів із короткими періодами корекції

«Ціна протягом наступних 10–15 днів може втратити від $5/т. Проте, ситуація на міжнародних біржових ринках не відображається на ціновій динаміці в Україні негайно. В Українських виробників є приблизно тиждень до того, поки результати біржових торгів у Чикаго відобразяться на їх телефонах з SMS від трейдерів. Ціна на кукурудзу в Україні минулого тижня вже почала обережно знижуватися в очікуванні нового врожаю зернової, а результати торгів у США тільки посилять таку тенденцію. Аналітики КМЕ рекомендуватимуть стримувати продажі або проводити реалізацію обмеженими партіями в очікуванні зміни ринкової кон’юнктури», — зазначив Анатолій Стоянов.

Експерт додав, що до початку збиральної кампанії, оператори знижуватимуть закупівельні ціни наслідуючи світовий тренд, однак глобальний дисбаланс на ринку кукурудзи стимулюватиме зростання цін уже через 30–45 днів після початку збиральної кампанії в Україні.

Виконано за допомогою Disqus