Експерт назвав недоліки земельного законопроекту

28 вересня 2019 289 0
Експерт назвав недоліки земельного законопроекту

У запропонованому народними депутатами законопроекті про відкриття ринку землі не враховано інтереси сільських громад. Про це заявив перший заступник керівника Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад Іван Фурсенко під час «Земельного віче», організованого радником прем’єр-міністра, активістом земельної реформи, депутатом парламенту 8-го скликання Олексієм Мушаком.

Інформаційні партнери заходу — AgroPolit.com, Latifundist.com та Kurkul.com.

«Те, що я побачив у запропонованому сьогодні у Верховній Раді законопроекті — відсутність обмежень на користь громад. Не маючи обмежень на місцевому ринку в умовах, коли нині більшість українських земель обробляють олігархи, ми приведемо до винищення землі в Україні», — сказав Іван Фурсенко.

Читати за темою: Фермерам нададуть 560 тисяч га землі зі знижкою — Мушак

Заступник керівника Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад зазначив, що нині більшість земель навколо населених пунктів належать великим холдингам. А це ті ділянки, які могли б допомогти фінансовому розвитку об’єднаних громад.

«Міжнародний капітал в разі прийняття закону зможе спокійно викуповувати ці ділянки. А викупить землі — на них не зможуть працювати майбутні покоління», — підсумував Іван Фурсенко.

Виконано за допомогою Disqus