На Львівщині запустили першу бананову ферму

4 листопада 2019 2679 0
На Львівщині запустили першу бананову ферму
ZAXID.NET

У селі Липники Пустомитівського району, що за 10 км від Львова, почала діяти перша бананова ферма. Загалом на ній вирощують близько 30 видів екзотичних рослин. Серед найпопулярніших: банани, кавові дерева, лимони, лайми, кумкват та гранати. Повідомляє ZAXID.NET.

Як розповів власник ферми Андрій Труш, вирощувати екзотичні рослини він почав близько 2,5 років тому. На фермі він вирощує понад десяток саджанців бананів у місяць. Всі екзотичні рослини Андрій Труш продає. Чоловік розповідає, що наразі його клієнтами є переважно дизайнери, які купують дерева для прикраси приміщень.

Всі екзотичні рослини він вирощує у спеціальній теплиці – вегетарії, яку розробили за голландською технологією. На вході у таке приміщення розташований спеціальний котел, який нагріває близько двох тонн води, її по теплиці перекачують насоси. Таким чином у приміщенні постійно тримається тепло.

Читати за темою: В Узбекистані закладуть плантацію закарпатського ківі

За словами Андрія Труша, рослини без проблем можуть рости у звичайних кімнатних умовах та навіть будуть плодоносити. Однак для того, щоб виростити банани в домашніх умовах, рослина має отримувати потрібну кількість ґрунту.

«Банан не буде таким довговічним, як, до прикладу, садженець лимона, адже лимон буде рости роками. Але рік-два садженець банана нормально росте у кімнатних умовах. Перед тим, як продати, ми такі саджанці готуємо, використовуємо багато органіки. 99,9% — це органіка, яку ми додаємо у ґрунт. І якщо банан правильно підливати, давати певні мінеральні добавки, то він буде чудово рости», — розповів Андрій Труш.

Вартість двохметрового бананового дерева — 5000 грн, менші саджанці будуть коштувати дешевше, ціни стартують від 100 грн. Ківі на фермі можна купити за 500 грн, кавове дерево за 120 грн, а лимон за 150 грн.

Також на фермі почали проводити екскурсії. Переважно подивитися на екзотичні рослини приїжджають школярі. Вартість екскурсії — 50 грн за одну людину.

Виконано за допомогою Disqus