Відкриття ринку землі негативно вплине на тваринництво — фермерка

21 листопада 2019 295 0
Відкриття ринку землі негативно вплине на тваринництво — фермерка
fakty.ua

Відкриття ринку землі негативно позначиться на тваринництві. Наразі це вже на собі відчула голова фермерського господарства «Фортуна-2015» Катерина Скрильник. Повідомляють fakty.ua.

«Живність треба чимось годувати, а значить, потрібні пасовища, потрібна земля, щоб вирощувати корм худобі. Тому господарства стали скорочувати поголів'я, щоб зібрати гроші на покупку землі. У зв'язку з цим все інше для багатьох відійшло на другий план», — розповіла фермерка.

Читати за темою: Для кого запрацює ринок землі ― колонка редактора

Також вона додала, що через майбутнє відкриття ринку землі багато проектів призупиняються.

«Наші партнери з Ізраїлю не розуміють, що буде після цього в Україні. У них орні землі ніхто не продає, бо це спадщина держави. Там їх можна тільки орендувати. Ізраїльтяни кажуть: «Влада тимчасова, а земля стала», — сказала Катерина Скрильник.

Наразі на сімейній фермі Скрильніков, яка розміщується в колишньому старому пташнику в селі Бутенки на Полтавщині, є 39 корів, 52 голови молодняку, п'ять коней і один бик.

Наразі подружжя Сінельникових планує зайнятись виготовленням сирів, хочуть купити обладнання в Ізраїлі.

«Вартість лінії відносно невелика, але справа стопориться через складність отримання кредитів. А інвестори не поспішають вкладати гроші в молочну сферу, яка ледь дихає. Хоча, якщо все піде добре, на п'ятий рік виробництва вже можна буде отримувати прибуток», — додала фермерка.

На її думку, в Україні існує багато перешкод для виробників. Тому що держава не зацікавлена ​​в підтримці малих власників. З цього року фермерам, які працюють в тваринництві, перестали повертати 20% податок.

Виконано за допомогою Disqus