На фермі Здравлик збирають дорогоцінний равликовий слиз

27 листопада 2019 209 0
Равлик Helix aspersa Muller
escargo.com.uaРавлик Helix aspersa Muller

Фермерське господарство «Здравлик», що під Дніпром є не лише членом «Європейської торгової асоціації індустрії косметики» — ця компанія єдина в Україні має повний цикл виробництва равликів і займається збором равликового слизу за власною технологією. Повідомляється на сайті господарства.

Як повідомили в компанії, технологій відбору равликового слизу декілька: хімічна і механічна. Однак українська компанія використовує власну технологію відбору слизу «Здравлик-муцин», цілком фізіологічну.

Читати за темою: Прибутковим в Україні може бути вирощування равликів задля слизу

Цінний равликовий слиз, що містить колаген, відбирають виключно з середземноморського равлика Helix aspersa Muller і Helix aspersa Maxima. До того ж саме цих равликів вирощують промислово, на фермах.

Після відбору слизу, равликів переміщують назад на ферму, а слиз фільтрують. Особливістю технології є повна відсутність води в чистій речовині. Це високоякісний продукт.

Чиста речовина — неперероблений слиз равликів, використовують в основному місцеві компанії через короткий термін зберігання білка. Промислово ж використовують екстракт слизу — ліофілізований слиз, осушений вакуумним способом.

З 1 кг слизу равлика можна виділити 5-10 г сухої речовини фактично чистого муцину, білого і дуже легкого порошку.

Равлики, які використовуються для виробництва муцину для косметичних засобів, не страждають і не гинуть в процесі його відбору.

Виконано за допомогою Disqus