В Україні створили карту ураженості земель патогенами

26 грудня 2019 82 0
В Україні створили карту ураженості земель патогенами
Kurkul.comВ Україні створили карту ураженості земель патогенами

Сьогодні найбільш уражені вірусами ґрунти Харківської та Запорізької областей. Найчистішим є ґрунт у Волинській області. Про це повідомив головний науковий співробітник лабораторії вірусів і біобезпеки Інституту агроекології та природокористування Анатолій Бойко. Про це повідомляє AgroPolit.com з посиланням на прес-службу інституту.

Нагадаємо, за слвоами міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофія Милованова, вартість оренди землі поступово зростатиме.

«Нині напрацьована база даних по 18 областях, але ці дані треба оновлювати кожного року, тим більше у зв’язку з Чорнобилем. Загалом вибірково маємо дані по 2019 р. Зробили дослідження на соняшниковому полі в Оленівці Київської області, це база Інституту механізації та електрифікації — зазначили підвищення врожайності, але ґрунт був уражений вірусами, плюс радіація, важкі метали тощо», — розповів науковець.  

Анатолій Бойко наголосив на необхідності створення паспортів полів, де були б наведені дані щодо наявності в них NPK, мікроелементів, металів та патогенів — бактерій, мікроскопічних грибів та вірусів. 

Виконано за допомогою Disqus