Фермери поділились досвідом отримання ліцензій на зберігання пального

29 січня 2020 1295 0

Наприкінці грудня 2019 р. аграрії, які мають міні-АЗС, цистерни з пальним, почали оформлювати ліцензії на зберігання пального. Сайт Traktorist опитав аграріїв, яким вдалося пройти процедуру отримання ліцензії.

Головні труднощі, з якими зіткнулись фермери — це оформлення документи оренди земельних ділянок, де знаходяться ємності з пальним. Часто такі ділянки належать підприємству, яке вже не існує, тому передані до комунальної власності. Весь цей процес дуже тривалий і бюрократично складний.

Директор «ім. Суворова» Микола Касімов, ліцензію на зберігання пального отримав у середині грудня до спрощення процедури. На оформлення всієї документації у нього пішов приблизно місяць.

«У документації потрібно, щоб площа була орендована, щоб це вписувалося в генеральний план села. А там державна адміністрація почала передавати землю у комунальну власність. І вийшло, що земля передана, але ще не прийнята, ми чекали, поки приймуть, на це пішов час. І оця вся неузгодженість тільки заважала»,— прокоментував аграрій

Натомість труднощів із отримання ліцензії не виникло у засновника фермерського господарства «Джон Дір Б» Петра Бірбінюка.

«Ми готували документи на початку грудня минулого року. Вони в нас усі були, просто треба було їх впорядкувати. Намагалися подати документи ще в грудні, але почули, що будуть зміни і вирішили почекати. Ліцензію отримали в січні уже по спрощеній схемі, подавши лише заяву», — коментує фермер

Нагадаємо, що згідно законопроекту №2317зберігання пального відбуватиметься по-новому. Спростили процедуру отримання ліцензії підприємцям, які зберігають пальне для власних потреб. Також цим законопроектом продовжено період на отримання ліцензії без отримання штрафу. Нова дата — 31 березня 2020 р.

Виконано за допомогою Disqus