Ліцензування зберігання пального відбуватиметься по-новому

22 грудня 2019 1341 0
Ліцензування зберігання пального відбуватиметься по-новому
Ліцензування зберігання пального відбуватиметься по-новому

Аналіз прийнятого 18 грудня законопроекту №2317 у блозі на сайті АgroРolit.com провів  народний депутат України («Слуга народу»), член Комітету з питань аграрної та земельної політики Олег Тарасов.

Зокрема відтепер ліцензування зберігання пального буде замінено на декларування, а також було внесено ряд важливих змін. Зокрема: 

  1. щодо уточнення формулювання «для власного споживання»;
  2. щодо уточнення форми заяви для отримання ліцензії аграріями, де зазначається про використання пального для власного споживання та фактичне місце розташування ємностей для зберігання пального;
  3. щодо перенесення запровадження штрафів не з 1 січня, а з 1 квітня 2020 року

«Таким чином, після проведення комплексної роботи нам вдалося знайти прийнятну для аграріїв формулу для ліцензування зберігання пального. Я завжди був і лишаюся переконаним, що мале і середнє фермерство повинне виключно стимулюватися державою, а не обкладатися додатковими поборами, а галузі АПК, яка генерує 13% українського ВВП, слід створювати можливості для додаткового росту», — зазаначив один із співавторів законопроекту Олег Тарасов.

Повний текст блогу ви можете прочитати за посиланням.

Нагадаємо, 23 листопада 2018 року було прийнято закон № 2628-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів». Аграрії критикували положення даного закону у пунктах, що стосувались зберігання пального для сільськогосподарських потреб. Зокрема, з метою боротьби із незаконним обігом пального та «сірими АЗС» всіх аграріїв зобов'язували отримувати з 1 липня 2019 року спеціальні ліцензії для зберігання пального.

Виконано за допомогою Disqus