У Китаї фермери знищують птахів через коронавірус

8 лютого 2020 118 0
У Китаї фермери знищують птахів через коронавірус
The Epoch Times

Птахівники в провінції Хубей (Hubei province) із центром у місті Ухань знищують молодих птахів на своїх фермах через нові правила боротьби з коронавірусом, пише The New York Times.

Спалах коронавірусу в Китаї вже паралізував транспортування живих тварин, кормів та іншої сільгосппродукції. Фермери не можуть придбати корми для тварин і скоротили вдвічі видачу залишків кормів для своїх курей. Дехто просто утилізує птахів, бо немає чим годувати і куди збувати продукцію.

«Багато молодих птахів були безпечно утилізовані», — сказав китайський чиновник, проте не назвав кількість знищених птахів.

Відомо, що живу птицю вважають потенційним ризиком для поширення коронавірусу, тому в провінції діє заборона на на переміщення живої птиці. Відтак фермери не можуть закуповувати чи продавати курчат і курячі яйця.

Нагадаємо, Хубей є провінцією з центром у місті Ухань, де вперше був ідентифікований коронавірус, через який загинули більше 636 людей та заразилися понад 20 000 осіб по всій країні.

«У фермерів немає можливості доїхати на ринок. Я використовую свої запаси корму і не знаю, що робити із курячими яйцями», — сказав китаський фермер Чен, на фермі якого поблизу міста Хуанган виробляють більше 7 тис. яєць на день. 

Також повідомляють: цього тижня в китайських соціальних мережах поширилися відео, на яких фермери показують поховання пташенят, каченят та дорослих качок, а також яєць у невстановлених місцях.

Виконано за допомогою Disqus