Оборот Bednar вперше перевищив 2 млрд крон

11 лютого 2020 32 0
Оборот Bednar вперше перевищив 2 млрд крон
Kurkul.com

Оборот чеської компанії-виробника сільськогосподарської техніки Bednar вперше перевищив 2 млрд крон. Про це повідомляє Traktorist.ua з посиланням на прес-службу компанії.

За словами комерційного директора компанії Яна Беднара, який протягом останніх трьох років робив ретроспективний огляд минулих сезонів, 2019 р. виявився дуже успішним, оскільки вперше був досягнутий оборот на 12% більше порівняно до попереднього року. Але, як стверджує пан Беднар, на сьогодні більш важливим є факт, що запропоновані компанією рішення та технології разом із клієнтським супроводом, охоплюють все більше фермерів у світі.

Пригадуючи попередні роки існування компанії, Ян Беднар зазначає, що в 2006 р. Bednar (тоді ще STROM Export) не була експортно-орієнтованою. Техніка продавалась переважно у межах Чехії, і лише кілька дискових борін компанія поставила до Німеччини та Угорщини. Товарообіг тоді складав менше 5% від поточного, а кількість персоналу становила 15 осіб.

«За короткий час я зрозумів, що якщо ми хочемо чогось досягти, нам потрібно побудувати власний завод та орієнтуватися на експорт. Першими успішними закордонними ринками співпраці стали Словаччина, Румунія та Польща», — сказав Ян Беднар.

Та зазначив, що перший цех був придбаний на аукціоні у м.Рихнов-над-Кнежноу. Розширення меж свого впливу на ринок сільськогосподарських машин компанія здійснює також із залученням клієнтів в Україні та Росії.

Ян Беднар стверджує, що попри наявності у власності України великих площ родючих земель, клієнти прагнуть забезпечити свої господарства якісними машинами. 

«Україна та Росія — два з багатьох ринків, які ми забезпечуємо технікою. Ми, мабуть, єдиний східноєвропейський виробник ґрунтообробної та посівної техніки, який має сильні позиції у Франції, де ми завдяки нашому SwifterDisc займаємо дуже хороше місце у статистиці продажів дискових борін та сівалок. У той же час, Omega є 6-ю у рейтингу серед сівалок усіх брендів. Окрім Франції, ми також досягли чудових результатів у Польщі, Італії, Австрії, Данії, Литві та Румунії», — додав він.

За межами Європи, найбільшими ринками продажів компанії є Австралія, Південна Африка та Нова Зеландія. Компанія має територіальних менеджерів у Канаді та будує там торгову мережу. Також Bednar поставив перші машини до США та у Казахстан.

Щодо національного ринку збуту, то частка Чехії у прибутках компанії поступово зменшується. У 2019 р. вона становила близько 8%. Однак, Ян Беднар надалі планує розвивати позиції компанії на ринку Чехії.

«Ми багато інвестуємо у розвиток модельного ряду зернових сівалок, минулого року ми виготовили майже 100 сівалок Omega. У 2020 р. Ми посилимо активність у цьому напрямку, переконуючи клієнтів технологічними аргументами в полях. Ми готові до викликів, що стосуються якості висіву та технічних параметрів машин та плануємо завоювати більшу частину ринку сільгосптехніки у найближчому майбутньому», — розповів комерційний директор компанії.

Крім цього, він додав, що компанія готується до офіційного відкриття нового виробничого цеху у м.Рихнов-над-Кнежноу.   

Виконано за допомогою Disqus