Школярі з Полтавщини розробили першу в Україні комп’ютерну гру про агросферу

15 лютого 2020 208 0

Учні з Глобинського району представили свої проєкти на ІТ-конкурсі, який вдруге провів агропромхолдинг «Астарта-Київ». Завдяки навичкам, отриманим на уроках зі Scratch-програмування, діти зробили сюжетні ігр про сільське господарство, повідомляє poltava.to.

 ТОВ «Полтавазернопродукт» допомогло з організацією, підготовкою викладачів і матеріальним забезпеченням гуртків. Реалізували це в межах проекту «ІТ освіта в сільській місцевості» агропромхолдингу «Астарта-Київ».

Школярі із Зубанів замислилися над екологічністю сільськогосподарського виробництва. У своєму проекті вони показали як працює екоферма. Гравець має доглядати та доїти корів, потім продавати молоко на завод. Зібравши необхідну суму грошей, користувач може посіяти пшеницю, кукурудзу, капусту, буряк.

Хлопці та дівчата Бугаївської школи зосередили сюжет своєї «Солодкої гри» навколо життєвого циклу цукрового буряку. За сценарієм, гравець навесні сіє та підживлює рослини, а потім — полює на довгоносиків. Влітку — поливає та бореться з хворобами, а восени — збирає урожай і на заводі перероблює його на цукор, щоб взимку ласувати чаєм із солодощами.

Менеджер із соціальної та корпоративної відповідальності ТОВ «Полтавазернопродукт» Альони Словцової пояснює, що мета такого проекту — надати школярам із сільської місцевості стільки ж можливостей, як учням міських шкіл.

«Отримуємо шалений зворотний зв’язок: учасники конкурсу надихають і заряджають своїми емоціями. Продовжуватимемо працювати, розширюватимемо напрям робототехніки: незабаром ще дві школи долучаться до програми», —  ділиться фахівець.

 

Виконано за допомогою Disqus