Стало відомо, як і де найбільші постачальники насіння та ЗЗР зберігають продукцію

26 лютого 2020 1172 0
Приклад зберігання ЗЗР на складах
Kurkul.comПриклад зберігання ЗЗР на складах

Бізнес компаній-постачальників товарів для АПК складно назвати ефективним без належного зберігання ЗЗР, насіння, добрив. Так, Latifundist.com опитав провідних гравців ринку дистрибуції, а також компанії, які вийшли на прямі продажі, про їх складські потужності.

Великі учасники ринку активно розвивають свої мережі представництв і складів (як власних, так і орендованих).

Даними про свої складські та логістичні потужності поділились:

  • Група компаній «Ерідон» (співпрацює з 50 постачальниками і реалізує продукцію 11 тис. клієнтів) має розгалужені мережі з 30 регіональних підрозділів; розвинену логістичну інфраструктуру, яка складається з 54 власних та орендованих складських комплексів загальною площею 85,2 тис. м2. Компанія в 2018-2019 рр. відкрила нові адміністративно-складські комплекси в с. Коротич Харківської області, с. Колоденка Рівненської області та с. Ямниця Івано-Франківської області.
  • Склади компанії розташовані в усіх 24 областях України. Крім розвиненої мережі сховищ у компанії власний автопарк вантажних автомобілів для перевезення своїх товарів. У 2020 р. «Ерідон» планує збільшити свій автопарк до 55 машин.
  • У компанії «Бізон-Тех» (надає послуги 5 тис. клієнтів) 27 регіональних складів практично у всіх областях України, а також 5 центральних розподільчих складів. Всі склади використовуються для зберігання ЗЗР, насіння і добрив. 
  • У компанії LNZ Group (3 тис. клієнтів по всій Україні) 20 регіональних представництв, 5 логістичних центрів, 3 центральних розподільчих і 7 регіональних складів у Дніпрі, Полтаві, Тернополі, Первомайському (Миколаївська обл.), Новій Каховці (Херсонська обл.), м. Ромни і смт. Миколаївка (Сумська обл.).
  • Agrii («Агроскоп Інтернешнл») (співпрацює з 2,5 тис. сільгоспвиробників, які обробляють 4,1 млн га землі) має 2 дослідних агрономічних центри: Західний (с. Настасів Тернопільської обл.) і Східний (м. Жовті Води), а також декілька лабораторій (агрохімічна, насіннєва та фітопатологічна). Ще є 13 регіональних представництв і 7 паспортизованих складів.
  • У компанії UKRAVIT 4 центральних і 15 регіональних розподільчих складів в Сумах, Тернополі, Чернівцях, Львові, Кропивницькому, Херсоні, Полтаві, Харкові, Черкасах, а також у Дніпропетровській, Одеській, Київській, Черкаській, Вінницькій, Житомирській, Закарпатській та Волинській областях. Площа сховищ — 15 тис. м2, сумарна місткість — 9,5 тис. т.

У матеріалі також зазначається, що Latifundist.com не вдалося отримати інформацію від таких компаній, як «Торговий дім Насіння», «Спектр-Агро», «Суффле Агро Україна», «АгроРось», «Агросем», «Агрозахист Донбас» та Corteva Agriscience. Виявилося, що не всі готові розповідати про свої «засіки»: деякі не відповіли, інші послалися на конфіденційність інформації, яка запитується. 

Виконано за допомогою Disqus