Через нестачу води в Криму пропонують вирощувати опійний мак

1 березня 2020 261 0
Через нестачу води в Криму пропонують вирощувати опійний мак
Kurkul.com

В Криму пропонують вирощувати нарковмісні рослини, аргументуючи це тим, що опіати рослинного походження використовують у медицині. Повідомляє radiosvoboda.org.

«Багато країн уже міркують про те, щоб припинити вирощувати сади у великій кількості, а виробляти опіоїдні макиу», — зазначається у повідомленні.

На думку експертів це пов’язано або ж зі зменшенням прибутків від сільського господарства та дефіцитом води в регіоні, або ж із політикою мілітаризації Росії.

«У Криму немає особливого вибору, тому що земля стає непридатною для вирощування чого-небудь. Раніше на півострові навіть вирощували рис, тепер рисова галузь повністю втрачена. Тому доводиться шукати якусь альтернативу, або просто залишати цю землю пусткою», — сказав кандидат сільськогосподарських наук, завідувач лабораторії прогнозів Інституту захисту рослин Національної академії аграрних наук України Андрій Федоренко.

Кримські екологи вважають, що вирощування опійного маку може призвести до низки суспільних проблем в регіоні, а саме деградації інститутів влади та моралі. А також появу наркобаронів і збільшення кількості наркозалежних, через неможливість охороняти плантації та зупиняти незаконну торгівлю.

Читайте також : Крим переживає п'ятирічний період посухи

Виконано за допомогою Disqus