На Волині планують відкрити більше 50 сімейних молочних ферм

28 лютого 2020 142 0
На Волині планують відкрити більше 50 сімейних молочних ферм
Kurkul.com

У Волинській області на базі сімейних молочних ферм планують створити молочний кластер. Повідомляє департамент агропромислового розвитку Волинської ОДА.

Ініціатор та інвестор проєкту «Сімейні молочні ферми», голова ГС «Українська кооперативна федерація» Михайло Корилкевич повідомив, що згідно статистичних даних, 74% молока в Україні виробляють одноосібники. Щороку кількість корів та виробленого молока невпинно знижується. Особисті селянські господарства не фінансуються із держбюджету.

Щоб виправити ситуацію, команда проєкту вивчала світовий досвід. Отже, згідно досліджень, проведених Австрійським федеральним агентством, в Україні необхідно відкрити ще 30 тисяч сімейних молочних ферм, щоб виготовляти необхідну для внутрішнього ринку кількість молока.

Читати за темою: До 2026 р в Україні буде створено 5 тисяч сімейних молочних ферм

Як зазначив Михайло Корилкевич, проєктом уже створено 25 ферм, ще стільки ж планується створити до кінця поточного року. Усі 30 тисяч ферм хочуть відкрити протягом 8 років. Для втілення таких задумів необхідна підтримка з боку держави, обласних та місцевих органів самоврядування, молокозаводів, інвесторів, банків, партнерів, громадських організацій та усіх небайдужих осіб.

Подальший розвиток сімейного молочного фермерства України команда проєкту вбачає у створенні ефективної моделі кооператив-кластеру на базі сімейних молочних ферм. Для створення такого в області, необхідно відкрити не менше 50 СМФ.

Виконано за допомогою Disqus