Прибутковість трав’яного бізнесу більше 50 тисяч грн/га — думка

8 березня 2020 4841 0
Прибутковість трав’яного бізнесу більше 50 тисяч грн/га — думка
Kurkul.com

Бізнес на травах може приносити більше 50 тис. грн доходу з 1 га, за умови праці та наявності певної невеликої, але правильної інфраструктури. Чим вище ступінь переробки, тим вищий дохід. Повідомляє uhbdp.org.

Зазначається, що розпочинати бізнес на травах необхідно виходячи з власних можливостей. Спершу треба визначитись з  ринком збуту та покупцями, отримати вимоги до сировини.

«Скільки заробляють на зернових? Близько 12 тисяч грн/га. На травах можна і більше 50 тис. грн, за умови, що ви будете працювати та маєте певну інфраструктуру, можна й невелику, але правильну. Чим вище ступінь переробки, тим вищий дохід. Якщо ви зберете з 1 га 1 тонну кореню ехінацеї, то заробите 200 тис. грн. Якщо вам вдалося зібрати ще близько 4 т трави ехінацеї, це реальні результати, і по $1/кг продали, то дохід з га ще вище. Органічне вирощування трав може принести і в 2 рази більше прибутку ніж традиційне, це залежить від сировини», — говорить директор НВП «Фітоком» Ігор Корнєв.

Він також зазначив, що 30-40% прибутку за підсумками року є  нормальним. Однак за наявності стабільних каналів збуту, а також контрактів і договорів виробник може отримувати до 500% прибутку.

Читайте також: Рентабельність вирощування суниці на гідропоніці складає 100%

Виконано за допомогою Disqus