Посівні площі коріандру щороку зростають

19 квітня 2020 1655 0

В Україні коріандр вирощують в основному як ефіроолійну культуру, яку  також використовують у медицині як антисептичний і протизапальний засіб. Крім цього, він є високоцінною медоносною культурою, площі якої, через достатньо високу урожайність, з кожним роком зростають.  Повідомляється на сайті agro-business.com.ua.

Серед ефіроолійних культур в Україні коріандр займає перше місце. У Кіровоградської області посівні площі під коріандром сягають 2–2,5 тис. га. Проте вони з кожним роком зростають, тому що ґрунтово-кліматичні умови області цілком сприяють розвитку цієї культури й отриманню високих урожаїв.

«Цю культуру вирощують для одержання насіння, з якого отримують ефірну олію, яка використовується у косметичній, фармацевтичній та кондитерській промисловості. Після переробки коріандровий шрот також застосовується як поживна харчова добавка у раціоні тварин», — йдеться у повідомленні.

Зазначено, що коріандр є високоцінною медоносною культурою, середній вихід меду становить у межах 145–150 кг/га.

Ця культура характеризує­ться тривалим періодом проростання насіння — 20–25 днів і дуже повільним розвитком рослини у перший період після сівби. Коріандр не боїться похолодань і витримує невеликі морози. Насіння проростає за температури 6–8°С тепла.

Читайте також: На гектарі лікарських трав можна заробити 300 тисяч грн

Виконано за допомогою Disqus