Рентабельність вирощування суниці на гідропоніці складає 100%

28 лютого 2020 410 0
Рентабельність вирощування суниці на гідропоніці складає 100%
Kurkul.com

Згідно даних аналітиків, рентабельність вирощування суниці садової в Україні складає понад 100%. Про це повідомляє pro-consulting.ua.

Зазначається, що в Україні немає більш популярною і прибуткової ягоди, ніж суниця. Щорічно її внутрішнє споживання становить понад 70 тис. т з тенденцією зростання, а обсяг виробництва стабільно відстає від попиту.

Крім внутрішнього ринку, українська суниця садова стала набувати привабливість і як експортний товар. Все більше фермерів вирощують полуницю з урахуванням міжнародних стандартів до зовнішнього вигляду і упаковки, що дозволяє нарощувати поставки цієї ягоди за кордон, пише 

За даними фахівців, якщо правильно організувати вирощування суниці садової в цілорічному режимі, то можна створити бізнес з рентабельністю, яка перевищує 100%.

Проектом з вирощування суниці садової передбачається побудова тепличного комплексу площею один гектар, з виробництвом ягід гідропонним методом.

«Для здійснення проекту будуть потрібні фінансові кошти в сумі $3,2 млн, 87,2% яких будуть витрачені на будівництво та обладнання теплиць, 4,3% — закупівля саджанців, 3,7% — придбання ділянки землі, 1,9% — прив'язка до комунікацій, 1,3% — первісна закупівля субстрату», — свідчать дані розрахунків.

Зазначається, що завдяки високій рентабельності і позасезонності створеного ягідного підприємства, його поточний період окупності складе менше чотирьох років.

Виконано за допомогою Disqus