Фермерам не загрожує дефіцит насіння та ЗЗР — експерт

26 березня 2020 97 0
Фермерам не загрожує дефіцит насіння та ЗЗР — експерт
Kurkul.com

На весняну посівну 2020 р. вітчизняні сільгоспвиробники у повній мірі будуть забезпечені необхідними обсягами насіння та ЗЗР. Про це розповів секретар комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики, народний депутат із групи «За майбутнє» Іван Чайківський в інтерв’ю для AgroPolit.com.

За його словами, посівний матеріал сільгоспкультур в основному виробляється в Україні, за винятком окремих сортів та гібридів, які імпортуються для подальшого розмноження тут. Тому проблем із закупівлею насіння в аграріїв навесні не буде.

«Чи виникне така проблема на осінь — стане зрозуміло у липні-серпні, а до того багато чого зміниться. Кому варто непокоїтися, то це тваринникам, які закуповують вакцину за кордоном (свинарство, ВРХ, птахівництво). І з цим можуть очікуватися проблеми, якщо буде обмеження на кордонах для товарів», — зазначив фахівець.

Не слід побоюватись і нестачі ЗЗР, адже запасів на складах постачальників наразі достатньо.

«Ми розуміємо, що фактично вони теж уже стоять на складах дистриб’юторів та агропідприємств. Дефіциту не очікується. Багато препаратів-замінників виробляють на території України, тому, знову ж таки, аграріям немає чого боятися», — наголосив Іван Чайківський.

Виконано за допомогою Disqus