Кооператив учасників бойових дій отримає допомогу від Канади

2 квітня 2020 87 0
Кооператив учасників бойових дій отримає допомогу від Канади
uhbdp.org

Сільськогосподарський обслуговуючий кооператив «ОБЕРІГ-Агро», який створили учасники бойових дій на Донбасі з Миколаївської області, отримає допомогу від Канади на будівництво теплиці та лінії для брикетування.

Про це ідеться в прес-релізі Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP).

А у березні 2020 року проект розвитку кооперативу «ОБЕРІГ-Агро» виграв грант та протягом цього року отримає грошові кошти від Манітобської ради з міжнародного співробітництва (MCIC) із Канади. 

«Для нас будівництво теплиці та лінії для брикетування — це насамперед створення робочих місць, зайнятість мешканців району, впевненість у завтрашньому дні. Наш регіон достатньо кризрвий, є великий дефіцит робочих місць. Крім того, ми плануємо вирощувати томати, огірки та зелень, насичувати місцевий ринок вітчизняною продукцією, бо зараз у нас на прилавках, не повірите, турецькі овочі», — каже керівник СОК «ОБЕРІГ-Агро» Володимир Федоренко.

Майже рік тому учасники АТО та ООС і члени родин загиблих воїнів з Доманівської та Мостівської ОТГ Миколаївської області об’єднались у кооператив, щоб створити прибутковий бізнес та підтримувати родичів загиблих у війні на Донбасі.

У створенні об’єднання їм допомогли консультанти фонду «ЛАСКА», який у Миколаївській області є партнером Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP), що фінансується Міністерством міжнародних справ Канади, співфінансується та реалізується Менонітською Асоціацією Економічного Розвитку (MEDA).

До кооперативу входять 18 учасників та учасниць, 12 з яких — чоловіки-учасники бойових дій, з яких двоє мають інвалідність, і 6 жінок.

Члени кооперативу планують виробляти брикети для всіх видів твердопаливних котлів та пічних груп з відходів сільськогосподарського виробництва. Уже є попередні домовленості щодо придбання сировини. Брикети готові купувати школи, дитячі садочки, медичні амбулаторії. Частину готової продукції члени кооперативу планують передавати сім’ям загиблих добровольців та учасникам бойових дій.

Виконано за допомогою Disqus