У США запатентували новий метод біоконтролю шкідників пшениці

12 квітня 2020 328 0
У США запатентували новий метод біоконтролю шкідників пшениці
Kurkul.com

Вчені з державного університету штату Монтана отримали патент на розробку нового методу біоконтролю гессенської мухи і стеблового хлібного пильщика за допомогою унікальних грибів. Про це повідомляється на сайті університету.

Зазначено, що зі зразків на пшеничних полях Монтани, вчені виділили нові штами п'яти грибів. Під час дослідження виявилося, що ці гриби, які зустрічаються у природі у деяких рослин пшениці, смертельні для стеблового хлібного пильщика і гессенської мухи.

Для аграріїв ці шкідники особливо небезпечні, тому що з ними не можна боротися за допомогою обприскування хімічними ЗЗР.

«У нас зараз немає надійних методів контролю пильщика. Навіть якщо ви розпилюєте інсектициди, вони не потрапляють всередину рослини і не вбивають личинок», — зауважив науковий керівник дослідницького підрозділу Південного напряму управління комахами Міністерства сільського господарства США у Міссісіпі Гаді Редді.

За результатами експериментів вчені з'ясували, що ці гриби вибірково впливають на пильщика і гессенську муху. Науковці сподіваються, що завдяки їх відкриттю вдасться створити аерозолі або інші препарати, які будуть ефективні у боротьбі зі шкідниками пшениці.

Онлайн-асистент фермера сайт Kurkul.com продовжує досліджувати український аграрний ринок та ділитись результатами з вами.

Якщо вам цікаво, скільки земель обробляють фермери в Україні, якими напрямками вони займаються і в яких регіонах працюють, скільки з них займаються тваринництвом, переходьте за посиланням та заповнюйте анкету.

Виконано за допомогою Disqus