Feodal Оnline допоможе за 3 хв дізнатись про оформлення аграрної розписки

14 квітня 2020 84 0
Feodal Оnline допоможе за 3 хв дізнатись про оформлення аграрної розписки
Kurkul.com

Фермерів цікавить механізм оформлення аграрної розписки, а кредиторів — надійність позичальника. Перевірити це можна також за допомогою сервісу Feodal.Оnline. За 3 хв кредитор дізнається, чи оформляені аграрні розписки на запропоновані кадастрові номери, майнове право на ділянку землі. Про це йдеться у спецпроекті «Аграрна розписка для фермера, нотаріуса, кредитора — інструкції зі швидкого оформлення» на Kurkul.com.

Для цього потрібно зареєструватися на онлайн сервісі Feodal.online та створити групу з запропонованими фермером кадастровими номерами.

Як зазначив засновник сервісу Feodal.Оnline Андрій Дем’янович, після проведення процесу моніторингу (отримання відомостей про земельні ділянки) буде доступна інтерактивна карта карта із запропонованими земельними ділянками та відомостями про них, різні варіанти експорту з переліком відомостей,які вже може перевірити кредитор.

Враховуючи, що аграрні розписки у більшості випадків оформляються під майбутній урожай, усе ж кредитору для підстраховки не завадить дізнатися про розміри земельного банку та внесення до Державного реєстру. Це легко перевірити, ввівши код ЄДРПОУ фермара в додатковий функціонал сервісу «Витяг ДРРП / пошук по коду ЄДРПОУ / ІПН».

Один із найпоширеніших видів шахрайства — коли фермер під аграрну розписку взяв кошти у кредитора, а потім передав право користуванняна землю іншій особі, визнавши банкрутство господарства. Основні засоби вилучені, а кредитор починає думати, як йому повернути свої кошти. Андрій Дем'янович наголошує, що якби кредитор перевіряв інформацію щодо права користуванняна земельні паї фермера, то зумів би запобігти проблемі.

«Якщо кредитор за допомогою Feodal.Оnline бачить, що в березні  після оформлення аграрної розписки земельні ділянки почали переписуватися на іншу юридичну особу — це тривожний знак, червоний прапорець. Це привід їхати до фермера на поле, перед збором врожаю виставити охорону, аби врожай таки повернувся до того елеватора, який фігурує в товарній аграрній розписці. Тобто вести якісь превентивні заходи захисту своїх інтересів», — наголошує експерт. 

Виконано за допомогою Disqus