Представлено шляхи регулювання ціни продтоварів на час карантину

24 квітня 2020 136 0
Представлено шляхи регулювання ціни продтоварів на час карантину

Народний депутат, голова підкомітету з питань удосконалення структури державного управління в сфері агропромислового комплексу комітету парламенту з питань аграрної та земельної політики України Олег Тарасов повідомив, що Держпродспоживслужба буде здійснювати контроль за державним регулюванням цін на продовольчі товари під час карантину. Про це повідомляється на сайті AgroPolit.com.

Він розповів, що з 1 липня 2017 р. в Україні було скасовано державне врегулювання цін на 15 груп товарів.

«Під моніторингом тоді перебувало 15 груп товарів, — борошно, хліб, макаронні вироби, крупи, цукор, яловичина, свинина і м'ясо птиці, ковбасні вироби варені, молоко, сир, сметану, масло вершкове, олію соняшникову, яйця курячі. Але у переважної більшості зарубіжних країн державний контроль за цінами був і є, проте відбувається з чередуванням періодів його посилення та послаблення в залежності від економічної ситуації, із застосуванням як прямих так і непрямих заходів регулювання», — зазначив він.

Олег Тарасов вважає доцільним, що в умовах надзвичайної ситуації уряд повертає державний контроль за цінами на деякі соціальні продукти, лікарські засоби і медичні вироби.

Контроль буде здійснюватися Держпродспоживслужбою таким чином: якщо продавець планує підвищити ціну на вказані продукти, то торгівельний заклад зобов’язаний повідомити про це в службу через електронну форму. Якщо держава виявить не обґрунтоване підняття ціни, то матиме можливість вплинути на це.

Читати за темою: В Україну повернуть держрегулювання цін на соціальні продукти

Виконано за допомогою Disqus