Проект по зрошенню в Україні презентують на початку 2016 р.

2 грудня 2015 66 0
Проект по зрошенню в Україні презентують на початку 2016 р.
Vidomosti-ua.comПроект по зрошенню в Україні презентують на початку 2016 р.

Україна зробила ще один крок до відновлення і модернізації зрошувальної системи на півдні України, про це на своїй сторінці у соціальній мережі на Facebook написала заступник міністра аграрної політики та продовольства України Владислава Рутицька.

За її словами, це дасть можливість по-господарськи використовувати землі в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій областях.

«Зараз разом із Світовим банком розробляємо Стратегію відновлення та модернізації зрошувальних систем України. Планую, що вже у першому кварталі наступного року ми зможемо презентувати наш спільний проект», — зазначила експерт.

За її словами, це не тільки дозволить збільшити можливості по виробництву агропродукції, але й підготуватися до зміни клімату, що, на жаль, у майбутньому внесе свої корективи у розвиток аграрної галузі країни.

«Без сучасної зрошувальної системи наші південні області можуть перетворитися у безперспективний і депресивний регіон. Це втрачені робочі місця, села без майбутнього і нові потоки внутрішньої міграції. Тому країна має вирішити це питання у вкрай стислі строки», — сказала посадовець.

На її думку, вже зараз очевидно, що для більш ефективної роботи у цьому напрямку необхідно побудувати якісне управління зрошувальною і меліоративною системами.

«Думаю, що в наступному році нам вдасться на практиці зрушити з місця ще одне питання, яке не вирішувалось десятиліттями. Аграрна галузь від цього виграє дуже багато. Адже у агровиробників півдня України з'являться нові можливості для якісно нового розвитку», — резюмувала Владислава Рутицька.

Виконано за допомогою Disqus