На Чернігівщині будують новий тваринницький комплекс

12 травня 2020 2361 0
На Чернігівщині будують новий тваринницький комплекс
cg.gov.ua

Одне з найбільш прогресивних господарств Чернігівської області – ТОВ «Агрофірма «Лосинівська», розпочала реконструкцію старих тваринницьких приміщень та побудову нових для розведення великої рогатої худоби з подальшою реалізацією продуктів тваринництва. Про це йдеться на сайті Чернігівської ОДА.

«Робота організована на високому рівні. Вдало продумані як утримання та годування тварин, так і турбота про здорове поголів’я. І головне – агрофірма дає стабільну роботу 58 працівникам. У минулому році середня заробітна плата становила 7 тисяч гривень», – йдеться у повідомленні.

Загалом у господарстві утримується близько 560 голів великої рогатої худоби , у тому числі 258 корів. Для утримання телят використовують метод глибокої підстилки. Також, є спеціальний загін для тільних корів.

Автоматизовано відбувається процес годівлі дорослої худоби. Програмний комплекс вираховує через чип кількість необхідного корму для тієї чи іншої корови, а кормовий вагон проводить роздачу кормів. Щоб збільшити надої, корів переводять на безприв’язне утримання.

«У комплексі такі високотехнологічні процеси дають змогу вирощувати здорове поголів’я, яке продукує якісну молочну продукцію. Ферма має сформований стійкий ринок збуту і співпрацює з багатьма фірмами по всій Україні», – підсумовують в Чернігівській ОДА.

Нагадаємо, в Україні кількість ВРХ скоротилась на 7,2%.

Виконано за допомогою Disqus