В Україні потрібно розвивати переробну галузь — думка

18 травня 2020 87 0
В Україні потрібно розвивати переробну галузь — думка
Kurkul.com

Україна повинна скорочувати експорт сировини та розвивати переробну галузь. З такою ініціативою виступив секретар Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики, член депутатської групи «За майбутнє» Іван Чайківський, інформує AgroPolit.com.

«Українці — вправні господарі. Своєю невтомною працею вони досягають рекордних врожаїв, надоїв та приросту худоби. Наша держава щороку експортує мільйони тонн зерна найвищої категорії. І кожного разу, продаючи його за кордон як сировину, втрачає гроші, бо готова продукція в рази дорожча», — повідомив нардеп на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначив, що під час онлайн-засідання Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики було обговорено пропозиції до програми діяльності Кабміну.

«Розуміючи ситуацію, яка складається в переробній галузі сільського господарства, виступив з ініціативою підтримки переробки сільськогосподарської продукції та переходу від сировинної країни до країни, яка експортує товари з доданою вартістю. Переконаний: підприємці повинні переробляти сировину в себе вдома. Це створить нові робочі місця та спрямує додатковий дохід у скарбницю держави.Тому вважаю підтримку та розвиток переробки сільськогосподарської продукції одним із ключових завдань уряду», — відзначив Іван Чайківський.

Ініціативу було підтримано та внесено в перелік пропозицій комітету.

Виконано за допомогою Disqus