Фермери будуватимуть нетхауси для захисту врожаю від негоди

30 травня 2020 10646 0
Фермери будуватимуть нетхауси для захисту врожаю від негоди
google.com

Все частіше фермери замислюються над побудовою нетхаусів, суть якої полягає у споруді з густої сітки, яка буде захищати насадження від холоду, вітру, сонця та різних шкідників. Про це повідомляє журнал «Плантатор».

Фермер Олексій Гуртовий з Дніпропетровщини розповів, що вже замислюється над побудовою нетхаусу, адже має досвід негативного впливу погоди на врожай.

Ці інноваційні технології доволі популярні в Ізраїлі, а також починають запроваджуватися в Узбекистані та Російській Федерації.

Така споруда дозволяє підвищити врожайність, нівелювати стресове навантаження на рослини, адже фітозахисна сітка здатна захищати рослини від сонця, вітру та шкідників, а також від невеликих заморозків, створюючи для рослин сприятливий мікроклімат.

«У позаминулому році після висаджування розсади перцю (15-го травня) температура на поверхні ґрунту знизилася до 0°С. На той момент висота розсади становила 17 см, на рослині було 4 справжні листки. Завдяки живленню комплексними мінеральними добривами рослини перцю були реанімовані. Сім’ядольні листочки в них опали, але рослини вижили, ще й сформували врожайність на рівні 35 т/га. Ще один приклад втручання погоди: минулого року через настання ранніх заморозків у третій декаді вересня значна частина перцю в нашому господарстві лишилася незібраною, тому ми не змогли виконати умови, що були передбачені за контрактом», — зауважив Олексій Гуртовий, директор ФГ «Віталій».

Виконано за допомогою Disqus