Європол вилучив контрафактні ЗЗР на €94 млн

5 червня 2020 39 0

В рамках спецоперації Європолу вдалось вилучити рекордну кількість нелегальних пестицидів, їх вартість оцінюється в €94 млн. Про це з посиланням на офіційні дані Європолу інформує «Європейська правда».

«У рамках глобальної спецоперації Silver Axe, яка проходила між 13 січня та 25 квітня, вилучили 1,346 тис. т нелегальних пестицидів. Це майже удвічі більше, ніж у минулому році. Цієї кількості достатньо, щоб обробити більшу площу, ніж усі сільськогосподарські землі Німеччини — близько половини її території, та близько 75% сільськогосподарських земель Францїі», — йдеться в повідомленні.

В операції брали участь 32 країни — 26 членів ЄС та інші, у тому числі Україна. У рамках операції правоохоронці здійснили перевірку близько 3 тис. т пестицидів. У підсумку вилучили 1,35 тис. т контрафактних пестицидів, їхню вартість оцінюють орієнтовно у €94 млн.

Наразі відкрито 260 розслідувань, двох причетних до порушень затримали, 8 розслідувань ще тривають — у Бельгії, Франції, Німеччині, Польщі, Словенії та Швейцарії.

Зазначається, що частка контрафактних пестицидів на європейському ринку сягає близько 10-14%. Серед них — підробки продукції інших компаній, продукція із забороненими речовинами та незаконно ввезенні препарати.

Виконано за допомогою Disqus